Hrvatski radio

Radio Zadar

Plan: Do ljeta cijepiti polovicu stanovništva Zadarske županije

27.02.2021.

12:07

Autor: HTV ŽLjuština/ fbuzov

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

Ukoliko zalihe cjepiva budu dostupne plan je do ljeta procijepiti polovicu stanovništva Zadarske županije - kazao je glavni zadarski epidemiolog dr. Alan Medić uoči masovnog cijepljenja u Zadru koje počinje ovoga ponedjeljka.

Kao što je poznato punkt će u tu svrhu biti postavljen kod sportske dvorane na Višnjiku, a za sada je osigurano Pfizerovo cjepivo. Interes građana za cijepljenje je velik, u prvom tjednu svi su termini popunjeni.

 Ukoliko bi sada imali ovu dinamiku cijepljenja, to je šest tisuća ljudi mjesečno, ja vjerujem i kako ćemo tu obuhvatiti sa liječnicima obiteljske medicine na terenu, sa Zavodom za javno zdravstvo , s mobilnim timovima koje imamo osigurano negdje 10 tak tisuća ljudi, do sada imamo izdanih doza na teren nešto manje od osam tisuća, no tu treba računati i da se primaju dvije doze, do ljeta bi mogli, uz dobar ritam procijepiti pola Zadarske županije, a to je cilj svih u Hrvatskoj, i ja vjerujem ako nam bude dostupno cjepivo da ćemo to i uspjeti .

Dr. A. Medić o početku masovnog cijepljenja :

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.