Hrvatski radio

Radio Zadar

Platforma važna za dobivanje COVID putovnice i za masovnu fazu cijepljenja

25.04.2021.

11:47

Autor: tpajkin

Foto/Toni Pajkin

Foto/Toni Pajkin

Foto: - / -

Platforma "Cijepi se" je važna jer objedinjuje podatke potrebne,za dobivanje zelene digitalne Covid putovnice. Lokalne platforme kojima se koriste županije nemaju takve iskorake. Njezin puni opseg rada se očekuje u trećoj fazi cijepljenja .

Tada se formiraju masovni punktovi za cijepljenje i tada će raditi u punom opsegu, naveo je ministar Beroš na prozivke da je platforma nefunkcionalna. 

Platforma "Cijepi se", ima određenih manjkavosti , rekao je danas u Zadru mnistar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare nakon razgovora s vodstvom Opće bolnice Zadar. Što se tiče cijene i procesa javne nabave sve je sukladno zakonu, a pravorijek o svemu će reći institucije koje sve provjeravaju. Moje stručne službe tvrde da je sve prema zakonu i u ovom trenutku nemam razloga ne vjerovati im.  Nije točno da se platfoma "Cijepi se" ne koristi. Ona se koristi, ali možda ne u onom opsegu u kojem bi mi željeli, rekao je također Broš navodeći kako je ona važna jer objedinjuje sve podatke koji su potrebni, pogotovo za dobijanje zelene digitalne Covid putovnice. Lokalne platforme kojima se koriste županije nemaju takve iskorake. Njezin puni opseg rada u ovoj drugoj fazi cijepljenja nije za očekivati već u trećoj kada se formiraju masovni punktovi za cijepljenje, naveo je ministar Beroš na prozivke da je nefunkcionalna. 

Beroš u Zadru o platformu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.