Hrvatski radio

Radio Zadar

Plavi vitezovi velikog srca

29.05.2016.

12:46

Autor: Petra Mustać Pezo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od Finske do Teksasa, pripadnici i bivši kolege svih rodova policije - njih više od pet stotina, na jednako toliko motora, okupilo se u Zadru na međunarodnoj konvenciji "Blue Knights", bajkerske skupine bivših policajaca.

Veliki, moćni i vrlo bučni. Motori su protutnjili zadarskim ulicama. Iako je na rivi promet zabranjen, napravljena je iznimka. Kako i ne bi kad su ponosni vlasnici - bivši i sadašnji - policajci okupljeni u motociklistički klub "Blue Knights".

Lijepo je vidjeti umirovljenu policiju na okupu, ovo je lijepo i čarobno. - kaže Lada.

Prije pokazivanja Plavi vitezovi dokazali su da imaju i veliko srce. U znak pažnje učenicima s teškoćama u razvoju donijeli su darove. Mnogi su putovali više od tisuću kilometara.

Putovali smo preko Dolomita, prošli Bled i Karlovac i stigli ravno u Zadar. - govori Gerhard iz Njemačke.

Gdje su Svenu Nemariću priuštili da prvi put u životu sjedne na motor.

Motor je lijep. - kaže Sven.

Nismo našli nikoga komu se motori - ne sviđaju. Desetogodišnja Rita ima i super tajni plan.

Ukrast ću Vespu mami. - povjerava nam se Rita.

Nikad ne biste rekli da su ovi momci - policajci. Od temeljne, preko specijalne policije do inspektora. Sve ih veže ljubav prema dva kotača. I uvijek ćete ih lako prepoznati.

To su naša internacionalna obilježja,plava boja, policijska boja. - objašnjava Tihomir Takač.

Promiču tako i sigurnu vožnju te nam kažu da baš uvijek poštuju sva prometna pravila. Jer sigurnost im je na prvome mjestu.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.