Hrvatski radio

Radio Zadar

Plenković donosi 4 ugovora, a na Višnjiku će se naći s lokalnim HDZ-ovcima

25.05.2020.

07:25

Autor: tp

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će danas Zadru, gdje će na prigodnoj svečanosti uručiti četiri ugovora za izgradnju infrastrukture Crno, rekonstrukciju Tuđmanove s biciklističkom stazom te ugovore za obnovu samostana sv. Nikole i izgradnju sveučilišne infrastukture.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će danas Zadru, gdje će gradonačelniku Zadra Branku Dukiću uručiti ugovore za „Izgradnju infrastrukture poduzetničke zone Crno - faza I", zatim ugovor za „Razvoj i implementaciji inteligentnog prometnog sustava i rekonstrukciju prometnice s prioritizacijom vozila javnog prijevoza i biciklističkom stazom u gradu Zadru", te za „Obnovu kompleksa bivše crkve i samostana sv. Nikole u Zadru te ugovor za projekt „Sveučilišna znanstveno-nastavna infrastruktura za 21. stoljeće". 

Riječ je o ugovoru za prvu fazu izgradnje infrastrukture poduzetničke zone Crno, zatim ugovor za rekonstrukciju i proširenje na 4 trake ulice Franje Tuđmana za autobusni javni prijevoz uz biciklističku stazu. Jedan od ugovra je i onaj za „Obnovu kompleksa bivše crkve i samostana sv. Nikole u Zadru te ugovor za projekt rekonstrukcije bivše Tehničke škole za potrebe Sveučilišta. 

Potom će obići Tržnicu Zadar, Gradske bedeme i Tehničku školu.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković će u Zadru sudjelovati i na proširenoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije na 12:00 sati na Višnjiku u dvorani Krešimira Ćosića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.