Hrvatski radio

Radio Zadar

Plenković vjeruje u pobjedu za HDZ, osvrnuo se i na aktualnu krizu

10.03.2020.

19:06

Autor: Všetka /FBuzov

VŠetka

VŠetka

Foto: - / -

Aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, unutarstranačku kampanju nastavio je danas na zadarskom području. Na upite novinara osvrnuo se na izbore, ali ponajviše na aktualno stanje oko koronavirusa koje će, po svemu sudeći, napraviti štetu u gospodarstvu.

Iako do pravog početka naše turističke sezone još uvijek ima vremena, već je sada jasno da će virus loše djelovati na ovogodišnje rezultate. Puno je izazova i nepoznanicu u ovome trenutku za cijelo naše gospodarstvo pošto se radi o svjetskoj krizi. Iako danas obilazi Zadarsku županiju u svojstvu kandidata za predsjednika HDZ-a, Andrej Plenković na gorući problem koronavirusa osvrnuo se kao premijer: Hrvatska u ovome trenutku vodi razgovore sa svim zainteresiranima segmentima našeg gospodarstva , imali smo prošlog tjedna sa hotelijerima , sutra će ministri Marić , Horvat i Cappelli, s kojima sam imao sastanak , oni će obaviti konzultacije sa svim sektorima gospodarstva , ono što čujem od kolega u razgovorima, situacija je otprilike svugdje identična, najugroženiji će biti sektori prometa , osobito zračni promet što je logično, a drugo je turistički sektor, u oba ta sektora Hrvatska će poduzeti odgovarajuće mjere, sva ministarstva u ovome trenutku prate situaciju i mi ćemo onda zajedno i na europskoj razini i nacionalnoj pronaći način da napravimo situaciju što manje štetno po hrvatsko gospodarstvo...

 U nedjelju članovi HDZ-a biraju novo vodstvo, a bude li drugog kruga, održat će se 22.-og ovog mjeseca. Kandidate za predsjednika HDZ-a Miru Kovača i Andreja Plenkovića očekuje do kraja tjedna i televizijsko sučeljavanje, a o terminu i mjestu održavanja još se pregovara. 

Nakon druženja sa članstvom u Benkovcu i Škabrnji, gdje ga je uz vodeće ljude HDZ-a iz naše županije dočekao i umirovljeni general Ante Gotovina, Plenković se sa svojim timom uputio na središnji predizborni skup u Športski centar Višnjik. 

Evo kako komentira pojedine medijske ankete po kojima on uvjerljivo pobjeđuje u borbi za predsjednika, dok će izbori za ostala mjesta biti puno napetija : pa gledajte prava će slika naših postignuća, rezultata i povjerenja članica i članova HDZ-a biti u nedjelju, ljudi koji su u timu "Odvažno za Hrvatsku " daju se sto posto svaki dan za Hrvatsku i HDZ, ne kalkuliraju...ja sam uvjeren da ćemo svi skupa dobiti povjerenje članica i članova HDZ-a jer je HDZ- u potrebno jedinstvo, jasan smjer i vizija . odgovorio je premijer A.Plenković.

 

 

A.Plenković o izborima:

A. Plenković o aktualnoj situaciji

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.