Hrvatski radio

Radio Zadar

Plenty pobjednik D-Marin Farr 40 Zadar Regatte

26.09.2016.

11:29

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon izjednačene borbe s talijanskim predstavnikom Enfant Terrible, američka jedrilica Plenty osvojila je prvu D-Marin Farr 40 Zadar regatu. Bila je to uzbudljiva završnica u kojoj je Enfant Terrible pobijedio u posljednjoj utrci, ali je zbog diskvalifikacije ipak završila samo na trećem mjestu.

Drugo mjesto zauzeo je njemački predstavnik Struntje Light, koji je tijekom cijele regate bio pri vrhu poretka. 

S dvije vrlo uspješne Farr 40 regate u Šibeniku i Zadru, Hrvatska je pokazala da može organizirati vrhunske događaje u jedriličarskom sportu. Vjerujemo da uz stalna ulaganja u naše marine i povećanje kvalitete usluge, organiziranjem ovakvih natjecanja našim ulaganjima dajemo dodanu vrijednost, a jednom novom segmentu gostiju otkrivamo Hrvatsku. Povratne informacije svih sudionika regate su izvrsne, oduševljen su prirodnim ljepotama i gostoljubivošću naših ljudi. To nam je i dodatni poticaj da u nadolazećim godinama organiziramo regate i drugih, još prestižnijih klasa, naglasio je Božidar Duka, regionalni direktor D-Marin Croatia.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.