Hrvatski radio

Radio Zadar

Ples za kraj turističke sezone

15.09.2015.

15:06

Autor: Kristina Dukić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Novalji za kraj ljetne sezone - rasplesani vikend na kojem su ugostili svjetsku plesačku elitu. Na međunarodno priznatom natjecanju, nastupilo je više od 300 plesnih parova iz 30-ak zemalja svijeta.

Tango, valcer, samba, rumba, ča-ča-ča. Novalja je protekla dva dana živjela ples!

Ja oduvijek plešem i zauvijek ću plesati, meni je ples nešto najljepše I dušu i srce ostavljam na parketu - kažu Jakov i Magdalena.

Za Luciu i Simona iz Italije ples je život:

Ples je moj život i ne bih mogla zamisliti da ne plešem i sigurna sam da svi koji su ovdje dijele moje mišljenje.

Ovaj plesni turnir pod budnim je okom svjetske plesne organizacije. Hrvatskoj publici predstavila se elita sportskoga plesa s gotovo svih kontinenata.

Bilo je nekoliko natjecanja raijih godina, ali ovakvog obima i na ovom nivou nije bilo nikad - govori organizatorica natjecanja Natalija Antić Bjelac.

Za Novalju, koja je u prvih osam mjeseci ostvarila povećanje u svim segmentima i zabilježila više od milijun i tristo tisuća noćenja, ovo je najbolji mogući završetak uspješne turističke sezone.

Sigurno ima i financijskih efekata i kod naših ugostitelja i turističkih djelatnika - to je jedan dio ponude da ne radimo samo u sezoni kad smo ionako svi puni - komentira gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

Za 9. mj, za posezonu i stvaranje novog turističkog prozivoda ovo je dobitna kombinacija - govori direktorica Turističke zajednice Novalje Marina Šćiran Rizner.

Uz ove umjetnike pokreta tko ne bi bio na dobitku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.