Hrvatski radio

Radio Zadar

Plesna udruga Gesta obilježava 15 godina

13.06.2016.

13:24

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Plesna udruga Gesta danas sa početkom u 19 sati u velikoj dvorani HNK-a održat će svoju novu ovaj put lutkarsko-plesnu predstavu kako bi proslavili 15 godina umjetničkog djelovanja.

Za ovu posebnu plesnu godinu Gestice i umjetnička voditeljicom pripremile su niz sjajnih plesnih ulomaka koje čine cijelinu predstave pod nazivom LUTA-k. Lutak koji je u potrazi za svojom pričom,autor i koreograf je Nena Jurišić....kroz sjajan i šaljiv tekst vodit će nas glumac i profesor Hrvoje Dukić (autor u predstavi i ujedno autor texta) i lutkarica Sanja Zalović (lutak).

Predstava je multimedijalna i animirane ulomke nacrtao je Dino Dević,a montirao Igor Goić. 

Za glazbu i efekte kao uvijek zadužen je Darko Predragović-Dabi,a za svjetlo Stipe Bujas...Scenografiju je napravio John Čolak (HNK-a) a, rekvizite Dragan Sinovčić...Sjajni kostimi Nataše Perović kao i uvijek dati će poseban pečat. 

Predstava LUTA-k je zapravo priča o Gesti, jer u Gesti su uvijek u potrazi za novom pričom. Ljubav prema plesu i pokretu svakodnevno inspirira članove Geste i daje im vjetar u leđa za nove projekte i još puno plesnih godina. 

Nakon predstave u maloj dvorani HNK-a otvorit će se izložba Gestinih fotografija u suradnji sa poznatim zadarskim fotografom Željkom Karavidom koji od samo početka Geste prati fotoaparatom njihov rad. Ples je umjetnost koja ostavlja trag i nakon završenog projekta i u srcima,a ovaj put u fotografijama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.