Hrvatski radio

Radio Zadar

Pljačke teške 850 000 kuna

05.04.2013.

12:22

Autor: Suzana Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarska je policija u susradnji s istarskom pronašla dvojicu muškaraca, 60 godišnjaka sa zadarskog i 37godišnjaka s područja Istre, koje se sumnjiči da su u protekle dvije godine u Zadru opljakala dvije poslovnice Hrvatske pošte, poslovnicu OTP banke i zlatarnu Celje. Ukupna vrijednost ukradenog iznosi oko 850 tisuća kuna, izvjestio je na konferenciji za novinare načelnik zadarske Policijske uprave Neven Paškalin.

Predočivši novinaraim samo dio opreme dvojice razbojnika među kojima su bili pištolj, nož, streljivo, ručna bomba, mobiteli i telefonske kartice načelnik policije Neven Paškvalin je istaknuo kako su sva razbojništva počinjena vatrenim oružjem:

 

"Zanimljivo je da je 60godišnjak bio tzv. "mozak operacija" te je prije počinjenja kaznenih djela obavljao pripremne radnje, odabrao objekte za napad te da bi prije samog izvršenja dogovarao način izvršenja sa 37 godišnjakom koji bi potom dolazio u Zadar radi samog izvršenja kaznenih djela."

 

A dvojica su razbojnika svoju prvu zajedničku pljačku, za koju se sumnjiče, učinila u rujnu 2011. u poslovnici HP-a na Putu Bokanjca pri čemu su koristili ukradeno vozilo. Četvrta pljačka bila je u lipnju prošle godine kada su opljačkali poslovnicu OTP banke u Šibenskoj ulici.

"Iduća dva razbojništva počinili su 20. 10. 2011. i to prvo u 19 i 35 u poslovnici HP-a u ulici J.J. Strossmayera u Zadru, a drugo samo 20-tak minuta kasnije u zlatarni Celje, u ulici Plemića Borelli kada su počinitelji također maskirani uz prijetnju puškom i pištoljem od djelatnice otuđili novac i veću količinu nakita od srebra i zlata.."

 

Načelnik policije Neven Paškvalin pohvalio je rad i suradnju zadarske i istarske policije kazavši kako je bilo riječ o vrlo složenoj istrazi koja je rezultirala uhićenjem dvojice razbojnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.