Hrvatski radio

Radio Zadar

Pobjeda dječje skupine KUD-a Bokolje iz Dobropoljane

17.10.2018.

16:14

Autor: Božidar Kolega

Pobjeda dječje skupine KUD-a Bokolje iz Dobropoljane

Pobjeda dječje skupine KUD-a Bokolje iz Dobropoljane

Foto: - / -

Radi se o 16. Dječjem Festivalu Folklora Hrvatske koji se održao poreteklog vikenda u Kutini gdje se natjecalo najboljih 17 KUD-ova iz cijele Hrvatske i po prvi put jedan predstavnik Zadarske Županije - KUD Bokolje iz Dobropoljane.

Odlukom stručnog žirija, najboljim ocjenama u plesnoj izvedbi i pjevanju, pobjedu su odnijele članice dječje skupine KUD-a Bokolje u kategoriji od 10 do 15 godina.
 
KUD Bokolje je osnovan 1994. godine i njeguje tradiciju plesa i pjesme mjesta Dobropoljana na otoku Pašmanu, te sudjeluje u širenju kulturne baštine mjesta i šireg zavičaja. Do sada su nastupali u Mađarskoj, Slovačkoj, Austriji, Sloveniji, BIH i Italiji. Svim članovima je posebno u srcu ostao nastup pred Sv. Ocem Ivanom Pavlom II u Vatikanu. 2016. godine KUD preuzima Nevena Dujmović Prižmić i pokreće dječju skupinu sa voditeljicom Sandrom Dujmović, koja je u vrlo kratkom roku nastupima zaslužila poziv na Vinkovačke Jeseni, a sad odnijela i pobjedu na Festivalu Folklora Hrvatske. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.