Hrvatski radio

Radio Zadar

Počela dostava toplih obroka starijima i nemoćnima

06.03.2019.

11:04

Autor: Radio Zadar

Izvor: Naši školji

Izvor: Naši školji

Foto: - / -

Inicijativa za organizirano kuhanje i dostavu hrane domaćinstvima u kojima žive jedna ili više osoba starije životne dobi, zaživjela je ovoga tjedna, pišu Naši školji. Inicijativu je lani u proljeće pokrenula Općina Preko, uz podršku uprave Doma za starije i nemoćne u Zadru.

Za prvih 20 korisnika s područja PrekaPoljaneSutomišćiceLukorana i Ugljana topli obrok dostavlja se od ponedjeljka do petka. Cijena je 30 kuna po obroku i naplaćuje se na kraju mjeseca ovisno o tome koliko je obroka korisniku dostavljeno.

Marina Stipanov, djelatnica naše općinske tvrtke Obala i parkovi, korisnicima dostavlja obroke, ali će po potrebi  obavljati i druge poslove, poput odlaska u ljekarnu ili liječniku, prijepodne, prije nego što počne dostavljati hranu, za Naše školje kazao je Jure Brižić, načelnik Općine Preko, koja je posljednjih mjeseci intenzivno radila na realizaciji ovog iznimno važnog socijalnog projekta namijenjenog kućanstvima u kojima bračni parovi ili samci zbog bolesti ili nemoći više nisu u mogućnosti kuhati ili im se priprema obroka za jednu osobu više ne isplati.

Načelnik Brižić zahvalio je ravnatelju Doma za starije i nemoćne osobe Zadar Marku Buljatu s kojim su obavili sve pripreme i uložili u dodatnu opremu kako bi kuhinja Doma za starije i nemoćne u Preku zadovoljila sve uvjete za pripremu obroka i dostavu hrane. Ističe kako je siguran da će projekt naići na pozitivan odjek među otočanima i da će u budućnosti biti još više zainteresiranih korisnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.