Hrvatski radio

Radio Zadar

Počela je nova sezona Grintalice. Pitanja i problema nije nedostajalo...

23.09.2022.

09:23

Autor: HRT Radio Zadar

Grintalica Radio Zadra

Grintalica Radio Zadra

Foto: HRT / Radio Zadar

Nova sezona emisije u kojoj „grintate“ i ukazujete na probleme u našem gradu i županiji počela je pozitivno – pohvalom vozačima Liburnije, posebice vozaču Anti. Neki od problema o kojima ste govorili u nastavku dobro su poznati i ponavljaju se u nadi kako će mjerodavni konačno riješiti problem. 

Počela je nova sezone Grintalice. Pitanja nije nedostajalo. Evo nekih:

                                             

                                             Počelo je pozitivno – pohvalom vozačima Liburnije, posebno vozaču Anti. Drugi dio poziva te slušateljice odnosio se na prometnicu od crkve u Arbanasima do autobusnog kolodvora. Puna je rupa – upozorila je slušateljica.

                                             

                                             Pitanje iz Sukošana - već 15 godina obećavaju nam nogostup od Ćukovice do restorana Jose, djeca ne mogu biciklima , zar nitko o njima ne vodi računa – pitala je slušateljica zabrinuta za sigurnost najmlađih.

                                             

                                             U Ulici Hrvoja Ćustića je kiosk koji ima istaknuti pult zbog kojeg se mora sići na put kako bi se prošlo, a to ugrožava sigurnost pješaka – upozorio je slušatelj.

                                             

                                             Drugi pak slušatelj ponavlja pitanje pročišćivača na Smiljevcu. Dizalica stoji, a pokrova nema - kazao je slušatelj. To je čudno – ustvrdio je. Predlaže i da se posjeti pročišćivač u Gracu kao primjer dobre prakse.

                                             

                                             Opasnost od požara slušateljica vidi u devastiranom prostoru bivše Marine. Stakla su porazbijana, unutra se ulazi… - upozorila je slušateljica.

                                              

                                             U vezi zubne ordinacije u mjestu Pridraga. Godinu dana i više ne radi ordinacija – tvrdi slušateljica. Stomatolog je u Novigradu i više ne dolazi u Pridragu, kazala je.

                                              

                                              Problem ventilacije ugostiteljskih objekata na Poluotoku. Neki imaju, neki nemaju ventilaciju, ugrožavaju cijeli Forum neugodnim mirisom – upozorava slušateljica s Poluotoka. To je opasnost. Problem je, dodaje, i buka na Poluotoku.

                                              

                                             Jedno pitanje bilo je u vezi prometnice „kad se prođe Poljica Brig pa se skreće za Vrsi“ kako je kazala slušateljica. Učestale su prometne nesreće i brzo se vozi tom dionicom pa je slušateljica upitala mogu li s tim u vezi mjerodavni napraviti nešto? Problem je dakle sigurnost u prometu.


Poziva i posla kao u priči – komentirala je, pomalo u šali, urednica i voditeljica Suzana Dražić dobar početak nove sezone Grintalice. Emisiju slušajte svakoga petka od 8:30 do 8:55 i – slobodno grintajte…


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.