Hrvatski radio

Radio Zadar

Počela sanacija - elektronika nije uništena - osiguranje pokriva štetu

31.05.2019.

08:34

Autor: žmr/tp/vš

Foto: Žana Morović Rudić/HRT

Foto: Žana Morović Rudić/HRT

Foto: - / -

Pozdrav Suncu večeras će ponovno zasvijetliti, jer je jutros počela sanacija zadarske atrakcije koja je jučer teško oštećena u vandalskom činu. Dobra je vijest nakon ovoga divljaštva da elektronički sklopovi nisu oštećeni, pa će trebati zamijeniti "samo" razbijene solarne ploče.

Svaka je teška oko stotinu kilograma, a zamijenit će se svih 38 stakala, bez obzira na stupanj oštećenja, kaže vlasnik tvrtke koja je obnavljala Pozdrav Suncu Mladen Končurat.

Za sada je zamijenjeno šest najteže oštećenih ploča, a sa sanacijom Pozdrava suncu nastavit će se čim se nabave ostala stakla, što će trajati puno manje od dva mjeseca, s čime se nagađalo u javnosti. Pozdrav Suncu će već večeras biti pod naponom, te planiramo folijom presvući postojeće staklene ploče, kako bi ipak građanima i turistima omogućili uživanje u Pozdravu Suncu, rekao nam je jutros  pročelnik za komunalne poslove zadarske gradske uprave Robertino Dujela.

Njegov kolega, pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav Korona dodaje kako je Grad Zadar atrakciju osigurao kod jedne osiguravajuće kuće, ističući kako osiguranje pokriva oštećenja koja su nastala uslijed vandalskoga čina. Potvrdio je kako će sudskim putem tražiti naknadu štete od 25-godišnjeg počinitelja.  

 

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.