Hrvatski radio

Radio Zadar

Počela upisna groznica

09.05.2013.

12:41

Autor: fb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osmaši će se, samo s nekoliko klikova mišem, moći prijaviti u pet različitih škola i birati između 10 programa.

Danas su počele službene prijave učenika za upis u 1. razred srednje škole. Velika ovogodišnja novost su e-upisi za koje je otvorena Internet stranica www.upisi.hr. Osmaši će se, samo s nekoliko klikova mišem, moći prijaviti u pet različitih škola i birati između 10 programa.

Novina je i da se učenicima vrednuje uspjeh iz posljednja četiri razreda osnovne škole, a ne kao do sada posljednja dva. U ljetnom upisnom roku obrazovne programe učenici će moći prijavljivati do 26. lipnja, a konačna ljestvica poretka bit će objavljena 5. srpnja.

Prema riječima ravnatelja Milana Marasovića i pedagoga Borisa Colića zadarskih osnovnih škola "Petra Preradovića" i "Šimuna Kožičića Benje" o novom načinu upisa svi su upoznati.

"U vezi ovoga upisa naša su djeca, odnosno osmi razredi obaviješteni o svemu, što se mene osobno tiče ja još nisam do kraja upoznat s tim elektronskim upisom, sve je to ipak novo za nas" - rekao je ravnatelj Marasović, dok je pedagog Colić rekao kako je u prošli petak održan zajednički roditeljski sastanak. "Bilo je oko 150 roditelja, kojima se sve objasnilo, kako i na koji način se ulogirati, prijaviti i izabrati, sva su uputstva dobili "- rekao je pedagog Colić.

Dodajmo kako je prema podacima Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji 1864 osmaša, a slobodnih mjesta u srednjim školama 2267.

U nastavku poslušajte kako elektronične upise i novi način vrednovanja školskog uspjeha komentiraju neki od zadarskih osmaša...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.