Hrvatski radio

Radio Zadar

Počele 58. Glazbene večeri u sv. Donatu

05.07.2018.

10:10

Autor: HRT Radio Zadar

Foto: Grad Zadar

Foto: Grad Zadar

Foto: - / -

Na zadarskom Forumu sinoć su počele 58. Glazbene večeri u sv. Donatu. Jedan od najstarijih hrvatskih glazbenih festivala otvorilo je 'Njegovo veličanstvo klavir' .

Publika je mogla uživati u u izvedbi trojice vrhunskih pijanista, Marijana Đuzela, Jurice Šoše i Andreja Gugnina, uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT - a. Program i ove godine spaja provjereno i novo, alternativno i popularno.

Jurica Šoša, ravnatelj Glazbenih večeri najavio je kako će ove godine biti održano 13 koncerata, a glazbene večeri preselit će se jedan dan i na Silbu.   

Nazočne na otvorenju pozrdavio je gradonačelnik Grada Zadra Branko DukićS posebnim zadovoljstvom pozdravljam večeras sve umjetnike i vas vjerna publiko na početku ove jedinstvene zadarske i hrvatske glazbene manifestacije. Ponosan sam što će idućih tjedana naš grad biti mjesto susreta s glazbom u divnoj atmosferi koju zajedničkom energijom stvaraju glazbenici i posjetitelji. Zajedno s Vama radujem se brojnim koncertima koje ove godine Večeri nude, uglednim gostima koji osvajaju brojne pozornice diljem svijeta, ali i našim zadarskim glazbenicima u čijim se izvedbama iz godine u godinu osjeća izuzetna predanost, srčanost i kvaliteta.

Brojni koncerti su na programu  do 9. kolovoza.  Otvaranje i zatvaranje festivala su na otvorenom, na Forumu, a ostali u zadarskim sakralnim prostorima, s iskorakom i izvan Zadra- na otok Silbu i u Marinu Dalmacija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.