Hrvatski radio

Radio Zadar

Počele pripreme za novi Škraping

19.11.2015.

11:26

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Centru za kulturu u zgradi Općine Tkon održan je inicijalni sastanak Škraping tima. Jedanaesti Škraping po redu održat će se 5. ožujka 2016. godine. Bit će održan i tradicionalni sajam te Škrapić za najmlađe.

U sklopu Škrapinga, koji je nositelj oznake Hrvatskog otočnog proizvoda, također će biti moguće posjetiti Sajam otočnih proizvoda na kojem će sudjelovati brojni izlagači, kako sa otoka Pašmana tako i  sa ostalih hrvatskih otoka.

U nedjelju 06. ožujka 2016. godine održat će se Škrapić, mali Škraping za djecu pod organizacijom Dječjeg vrtića „Ćok“ iz Tkona. 

Škraping je jedinstvena internacionalna treking utrka po oštrom otočnom kamenju i spada u vrstu ekstremnih sportova. Natjecatelji na startu dobivaju kartu otoka s ucrtanim kontrolnim točkama koje moraju proći u što kraćem vremenu.

Utrka je podijeljena u tri kategorije; Ultra od cca 50 km, Challanger od cca 25 km i Light (Đir) od cca 10 km.

Prilikom utrke natjecatelji prolaze zadanim kontrolnim točkama pored atraktivnih lokaliteta otoka Pašmana te na taj način Škraping osim sportskog poprima i turistički karakter u smislu upoznavanja sadržaja otoka i turističke promidžbe Hrvatske kao destinacije za aktivni odmor. 

Škraping je tradicionalno najveća utrka Treking lige koja broji 13 utrka na području cijele Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.