Hrvatski radio

Radio Zadar

Počelo cijepljenje i u zadarskoj bolnici

05.01.2021.

12:02

Autor: sdražić

foto:D. Katuša

foto:D. Katuša

Foto: - / -

Danas je počelo cijepljenje zdravstvenih djelatnika zadarske Opće bolnice. Cijepit će se 500 djelatnika bolnice, što je oko 40 posto od sveukupnog broja. Prvi na redu su djelatnici na Covid odjelu. Cijepio se i ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina, kao i zamjenik ravnatelja dr Edi Karuc.

U  idućim  terminima cijepit će se i svi ostali zdravstveni i nezdravstveni djelatnici. 

 Kroz četiri dana planiramo pocijepiti sve koji to žele, ponoviti drugo cijepljenje  za 21 dan i  nakon toga naši će djelatnici stvoriti imunitet, što vrijedi i za sve ostale koji se cijepe. Bit će puno lakše  i psihički i fizički svima, lakše ćemo zbrinjavati pacijente, ističe zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Edi Karuc koji je jutros zajedno s ravnateljem ove ustanove dr. Željkom Čulinom među prvima primio cjepivo.

   Cijepivo  će nam sigurno pomoći da riješimo problem pandemije i to je jedini način pobjede nad Covidom 19.Kod zdravstvenih djelatnika bilo je sumnje u početku prema cijepivu ali  sada svakim danom  sve je veći broj onih koji se žele cijepiti. Cijepljenje je jedini način da izađemo iz ove krize i vratimo se normalnom životu, a najviše da smanjimo smrtnost najosjetljivijeg dijela populacije te rasteretimo zdravstveni sustav. Moramo misliti na sebe, ali uvijek i na druge, rekao je ravnatelj zadarske Opće bolnice dr. Željko Čulina

Početak cijepljenja u zadarskoj bolnici

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.