Hrvatski radio

Radio Zadar

Počelo preseljenje u novu zgradu terminala

12.02.2019.

19:17

Autor: Radio Zadar

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Lučka uprava Zadar počela je selidbu u novu zgradu terminala u Gaženici. Carinska služba i granična policija nastavit će rad u novim prostorijama najkasnije do sedmoga ožujka, a u drugoj će se fazi organizirati granični prijelaz za RO-RO koji će biti spreman do otvaranja linije Zadar – Ancona.

Preseljenje Lučke uprave trebalo bi biti gotovo do kraja sljedećeg tjedna, kada će se preseliti i policijska oprema iz privremenog graničnog prijelaza u zgradu terminala. Kroz desetak dana započet će prodaja Jadrolinijinih karata u zgradi terminala, a početkom prodaje karata promijenit će se i položaj autobusne stanice za koju je napravljena nadstrešnica. Lučka će se kapetanija seliti prema svome programu, budući da njeno preseljenje ne utječe na rad terminala.

Prvi kruzer, Costa Venezia, dolazi sedmoga ožujka te će na novome terminalu sve biti spremno za doček.

Sukladno Zakonu o prostornom uređenju, Lučka uprava Zadar podnijela je zahtjev za promjenu namjene i uporabe privremene zgrade terminala. Tim zahtjevom promijenit će se namjena privremene zgrade terminala u zgradu Lučkog kontrolnog centra. Zgrada se arhitektonski uklapa uz novu zgradu terminala te posjeduje svu potrebnu infrastrukturu, uključujući i 90 parkirnih mjesta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.