Hrvatski radio

Radio Zadar

Počeo prvi virtualni Sajam stipendija i visokog obrazovanja

25.11.2020.

16:15

Autor: rzd/Grad Zadar

Počeo prvi virtualni Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Počeo prvi virtualni Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Foto: - / -

Virtualna šetnja Riječkim korzom uz posjet Sveučilištu u Rijeci, šetnja Zadarskim forumom uz posjet virtualnom štandu Grada Zadra i Sveučilišta u Zadru, šetnja Trgom Agencije za mobilnost i programe EU te posjet Austrijskom kutku samo su dio najnovijeg izdanja on-line Sajma stipendija...

Na ovogodišnjem Sajmu bit će predstavljeno više od 10,000 dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Virtualna šetnja Riječkim korzom uz posjet Sveučilištu u Rijeci, šetnja Zadarskim forumom uz posjet virtualnom štandu Grada Zadra i Sveučilišta u Zadru, šetnja Trgom Agencije za mobilnost i programe EU te posjet Austrijskom kutku samo su dio najnovijeg izdanja on-line Sajma stipendija i visokog obrazovanja koji organizira u ovom formatu po prvi puta ove godine Institut za razvoj obrazovanja na internetskim stranicama www.iro.hr danas u periodu od 10-16h. Informacije o Sajmu možete saznati i na Instagram (iro.hr), Facebook te LinkedIN stranici Instituta za razvoj obrazovanja. Ulaz na on-line Sajam je otvoren svima, bez prethodne registracije.

„Izuzetno nam je drago da smo ove godine omogućili dolazak na on-line Sajam učenicama i studentima te njihovim roditeljima iz svih krajeva Hrvatske. Na taj način svatko će moći pronaći informacije o upisu studija i dobivanju stipendija u Hrvatskoj i inozemstvu. Dovoljno je samo putem mobitela, računala ili tableta pristupiti internetskoj stranici www.iro.hr te posjetiti štandove izlagačkih institucija ili ući u virtualne sobe te poslušati predavanja i diskusije o tome kako uspješno upisati studij i kako dobiti stipendiju“ – ističe izvršni direktor Instituta za razvoj obrazovanja Ninoslav Šćukanec Schmidt koji je organizator Sajma.

Na ovogodišnjem Sajmu bit će predstavljeno više od 10,000 dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH će predstaviti državne stipendije koje dodjeljuje u STEM području i za studente nižeg socio-ekonomskog statusa kako bi se povećala dostupnost visokog obrazovanja, povećala završnost studiranja te kako bi se pospješio prelazak iz visokog obrazovanja na tržište rada. Osim u Hrvatskoj, posjetitelji Sajma moći će saznati informacije o upisu studija i u Njemačkoj, Francuskoj, Danskoj te SAD-u, Kanadi i Japanu.

Na službenom otvaranju Sajma koji je počeo danas u 10h na www.iro.hr su prisutni predstavnici partnera Sajma: Sveučilište u Rijeci (Virtuoz Sajma), Grad Zadar (Protagonist Sajma), Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH (Arhitekt Sajma), Agencija za mobilnost i programe EU (Konzul Sajma), Grad Rijeka (Prijatelj Sajma), Primorsko-goranska županija (donator i pokrovitelj) i RIT Croatia kao jednino američko sveučilište u Hrvatskoj.

Dodatne informacije o online Sajmu stipendija i njegovim izlagačima te bogatom programu možete pratiti na službenoj stranici Sajma na internetskoj stranici www.iro.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.