Hrvatski radio

Radio Zadar

Početak radova nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu u Ninu

22.05.2019.

16:34

Autor: HRT Radio Zadar

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

U četvrtak, 23. svibnja svečano će se obilježiti početak radova nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu Zadarske Županije -Ispostava Nin, na lokaciji neposredno uz staru zgradu hitne. Vrijednost radova je gotovo 4,5 milijuna kuna (s PDV-om), no vrijednost samog projekta puno je veća.

Izgradnja zgrade u Ninu, od posebnog je značaja za Zadarsku županiju jer će njenim dovršetkom  Zavod za hitnu medicinu dobiti  prvu nekretninu u svom vlasništvu čijom će izgradnjom standardi prostornih uvjeta za obavljanje djelatnosti biti znatno podignuti.

Kako je ovo izrazito turizmu orijentirano područje na kojem, kao i u susjednim jedinicama lokalne samouprave, broj stanovnika tijekom ljetne turističke sezone raste po nekoliko puta, bolja dostupnost zdravstvenih usluga od neprocjenjive je vrijednosti. Izgradnju u cijelosti financira Zavod za hitnu medicinu , a dovršetak radova očekuje se za godinu dana.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.