Hrvatski radio

Radio Zadar

Počinje 14. izdanje Monoplay festivala

23.08.2022.

14:57

Autor: Maja Milin

Monoplay festival

Monoplay festival

Foto: Monoplay / -

U Zadru večeras počinje 14. izdanje Monoplaya - festivala suvremenog plesa posvećenog solo formi kojeg organizira Zadarski plesni ansambl. Riječ je o međunarodnom festivalu koji iz godine u  godinu okuplja sve veći broj ljubitelja plesa i Zadar pozicionira na plesnu kartu Europe i svijeta. 

Ovogodišnji Monoplay već tradicionalno otvaraju kratke plesne i koreografske kompozicije polaznika plesno-edukativnih radionica STREAM ZADAR koje posljednjih desetak godina prethode Festivalu. Ovaj put vidjet ćemo radove nastale pod vodstvom Maše Kagao Knez, plesačice, koreografkinje i glumice afroeuropskog porijekla


Prema riječima Sanje Petrovski, voditeljice Zadarskog plesnog ansambla, Festival i ove godine okuplja brojne inozemne goste te se širi na više kontinenata. 

Sanja Petrovski

U trajanju do 27. kolovoza, na ovogodišnjem Monoplayu premijerno ćemo vidjeti plesni solo Josipe Štulić „Beštija” koji je na rasporedu večeras, dok nas plesni solo „Melusine” u izvedbi Nataše Kustura pod mentorstvom Matee Bilosnić očekuje trećeg festivalskog dana. 


U glavnom programu gledat ćemo i Stošiju Zrinski s plesnim solom "Travelogue", Borisa Kadina s performansom "Misao je skluptura", slovenskog umjetnika Jurija Konjara s plesnim solom "Biodegradables" te goste iz Mađarske - kolektiv Hodworks koji će se publici predstaviti s tri plesna sola jednostavnog naziva "Solos". 


Evo što je u najavi ovogodišnjeg Monoplaya rekla Natali Mahmić, producentica Zadarskog plesnog ansambla. 

Natali Mahmić

Glavni program odvija se u Kazalištu lutaka s početkom u 21 sat. Ulaznice su u prodaji na blagajni Kazališta lutaka sat vremena prije početka. Off program je besplatan i održava se na Poljani Branka Stojakovića. 


Detaljan program MONOPLAY festivala dostupan je online

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.