Hrvatski radio

Radio Zadar

Počinje Artakt 3 festival

13.12.2016.

09:20

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas počinje Artakt 3 festival izvedbom predstave Zijaha Sokolovića: Demokracija. Predstava je u produkciji The/arto, a igraju Zijah Sokolović i Dražen Šivak. Početak je u 20 i 30, u velikoj dvorani Kazališta lutaka Zadar.

Predstava Demokracija je duhovito, kabaretski - poučno, uvjerljivo, talentirano i kreativno ispričana scenska priča o raznim oblicima uspjele - neuspjele Demokracije. Glavna ideja predstave je da Demokracija nije jednom dat model vladavine nego je to Proces usavršavanja društvenih odnosa i političkih odnosa.

Umjetnički i glumački jezik ove predstave je neodoljiv! To je dakle, predstava – model, kako priči publici u tumačenju značajnih pojmova društvene, javne komunikacije i to sa ciljem da se publika sama preispita i slobodno odluči u ovom slučaju o izborima, a u slijedećem slučaju o vlastitom životu i njegovom smislu i dometima, na primjer. Demokracija je veliki i značajan kazališni i društveni poduhvat koji je tek počeo. Ali počeo je krupnim kazališnim koracima. Osam kazališnih nagrada na regionalnim festivalima to dokazuju. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.