Hrvatski radio

Radio Zadar

Počinje "guštanje"

12.12.2013.

12:28

Autor: žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Naši mali gušti - izložba hrane, pića, delikatesa i suvenira počinje sutra u Arsenalu u 10, a završava u subotu u 18 sati.

Uz zabavni i edukativni program organizatori su osmislili i Domaću kužinu u kojoj će se pripremati fritule, kroštule i broštulane mendule, a sav prihod od prodaje ovih delicija namijenjen je fondu Crvenoga križa. 15 prvih Lucijana i Lucija koje dođu na otvorenje sajma dobit će od Svete Luce prigodne darove. 

U proteklih 7 godina ove izložbe, na Našim malim guštima izlagalo je ukupno 411 izlagača - rekao je Denis Ikić iz županijske gospodarske komore koji najavljuje: 

Ove godine imamo 32 izlagača iz Zadarske i 34 iz drugih osam županija i Grada Zagreba. Svi su pripremili popuste od 10 do 20 posto, tako da je ovo idealna prilika da naši sugrađani, ali i gosti kupe blagdanske darove.

Posjetitelji 8. izložbe hrane, pića, delikatesa i suvenira zadarskog kraja - „Naši mali gušti“ će moći razgledati i kupiti autohtone proizvode iz Zadarske županije, kao i proizvode iz drugih županija: Virovitičko-podravske, Šibenske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Brodsko-posavske, Međimurske, Primorsko-goranske, Koprivničko-križevačke te iz Grada Zagreba.

Neki od proizvoda koji će se moći naći na „Našim malim guštima 2013“ su: med i pčelinji proizvodi, suhomesnati proizvodi, pekarski proizvodi, pekmezi i džemovi, domaća tjestenina, sol i proizvodi od soli, rakije, likeri, sir, božićni ukrasi, suveniri od drva, kamena, stakla, ručno izrađeni sapuni i drugo.

U okviru manifestacije „Naši mali gušti 2013“ prikupljaju se sredstva za Crveni križ Zadarske županije, koji će najsiromašnijim građanima omogućiti dostojanstvene blagdane.

Organizator ove izložbe je: Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Zadar,  suorganizatori su: Hrvatska obrtnička komora Zadar, Udruženje obrtnika Zadar, Grad Zadar, Zadarska županija, Turistička zajednica Zadarske županije, Turističke zajednice gradova Zadra i, Biograda n/m.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.