Hrvatski radio

Radio Zadar

Počinje isplata božićnica umirovljenicima

21.12.2015.

12:05

Autor: Suzana Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počinje isplata božićnica umirovljenicima što će mnogima od njih, barem malo, olakšati troškove za blagdane. Za isplatu je osigurano 184 milijuna kuna

Radi se o novcima koji su ostali u Umirovljeničkom fondu nakon završetka projekta povrata duga umirovljenicima.
Ovo je jedan od najvažnijih projekata Hrvatske stranke umirovljenika u ovoj godini, izjavio je predsjednik Županijske organizacije HSU-a Branislav Jelenić na konferenciji za novinare.

U skladu s nastojanjima Hrvatske stranke umirovljenika, Vlada je prihvatila prijedlog po kojemu će umirovljenici s najnižim mirovinama dobiti najveći iznos božićnice čime ćemo naše umirovljenike barem malo razveseliti za blagdane, rekao je predsjednik županijskog HSU-a Branislav Jelenić:

Umirovljenici koji primaju do tisuću kuna mirovine, dobit će 325 kuna, oni čija mirovina iznosi od tisuću do dvije tisuće kuna dobit će 225 kuna. Iznos od 145 kuna božićnice primit će umirovljenici čija mirovina iznosi između dvije i tri tisuće kuna, a oni koji primaju tri i više tisuća kuna dobit će božićnicu u iznosu 100 kuna.

Umirovljenici koji primaju mirovinu iz inozemstva i Hrvatske dobit će božićnicu na način da će zbroj inozemne i domaće mirovine odrediti iznos božićnice, pojasnio je Jelenić.

Umirovljenici koji mirovinu primaju poštom, svoje zaslužene božićnice dobit će na kućnu adresu do Božića, a oni koji mirovinu primaju na tekući račun, svoje iznose mogu podignuti već od utorka, 22. prosinca.

Iz HSU-a napominju da će umirovljenici ,čiji su računi nažalost blokirani, božićnicu dobiti na zaštićeni račun kako bi se izbjegla ovrha i ovog iznosa.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.