Hrvatski radio

Radio Zadar

Počinje katastarska izmjera Općine Preko

28.07.2016.

08:05

Autor: Općina Preko/HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Načelnik Općine Preko Karlo Novoselić i ravnatelj Državne geodetske uprave dr. Danko Markovinović potpisali su u vijećnici Općine Preko ugovor o Katastarskoj izmjeri za katastarske općine Preko i Sutomišćica na površini od oko 977 hektara. Vrijednost ugovorenih poslova iznosi 2,6 milijuna kuna.

Načelnik Općine Preko Karlo Novoselić naglasio je i kako je potpisan sporazum o predviđenoj katastarskoj izmjeri za cijelo područje Općine Preko u svrhu izrade katastra nekretnina i to po fazama: izmjera za katastarsku općinu Preko, katastarsku općinu Poljana i katastarsku općinu Sutomišćica. U drugoj fazi radit će se izmjera za katastarsku općinu Lukoran, u trećoj za katastarsku općinu Ugljan i u četvrtoj za otoke Sestrunj i Rivanj.

– Počevši od ovog tjedna, mi ćemo započeti katastarsko snimanje na 970 hektara. Kada završimo posao, a procjenjujemo da će to biti za najviše četiri godine, slijedi otvaranje zemljišnih knjiga, što je u ingerenciji Mininistarstva pravosuđa, a to će biti osnova za sve, od povlačenja novca iz EU fondova do rješavanja privatnih imovinsko-pravnih odnosa, kazao je dr. Markovinović.  Više. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.