Hrvatski radio

Radio Zadar

Počinje nova sezona košarkaške lige srednjih škola u organizaciji Županijskog saveza školskog sporta

16.01.2023.

10:24

Autor: Željko Kapelari

Počinje nova sezona košarkaške lige srednjih škola

Počinje nova sezona košarkaške lige srednjih škola

Foto: Radio Zadar / /

U organizaciji Županijskog saveza školskog športa Zadarske županije danas počinje nova sezona košarkaške lige u kojoj će sudjelovati 12 škola podijeljenih u dvije skupine.

Sve će kulminirati 9. veljače utakmicama za treće mjesto i finalom. Svi susreti igrat će se u dvorani 3 ŠC Višnjik. Naslov prvaka od prošle sezone brani Gimnazija Vladimira Nazora.


Frane Kardum, koordinator natjecanja pri Županijskom savezu školskog športa Zadarske županije.


- Krenuli smo s osam ekipa da bi sada imali njih 12. U međuvremenu odjek školaraca je bio fantastičan kao i izbor dvorane na Višnjiku koja je na svakoj utakmici uvijek dobro popunjena. Puno se u srednjoškolskim kuloarima priča o ovom natjecanju koje se uistinu pokazalo kao sjajan projekt za animaciju učenika za sport. Nadam se samo da se ovo natjecanje neće kositi s njihovim obvezama u klubovima i nastavom  u školi i da će se naći razumijevanja kod njihovih trenera, profesora i ravnatelja da sve skupa odradimo na najbolji mogući način jer njima to puno znači.


Svrha projekta je predstavljanje lige ciljanoj populaciji, stvaranje interesa javnosti i podizanje svijesti o važnosti sporta. Želja je kroz ovakvu vrstu programa animirati mlade kroz sport, pozitivno utjecati na rast i razvoj te kroz sportske manifestacije poticati interes za zdravim načinom života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.