Hrvatski radio

Radio Zadar

08:54 / 13.01.2018.

Autor: Filip Buzov

Počinje Paški zimski karneval

Foto: Antonela Galić / Radio Rijeka

Foto: Antonela Galić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Danas se otvara tradicionalni Paški zimski karneval maškaranim tancima u II Magazinu soli uz vesele i otkačene Koktelse koji će u biti prava uvertira u luda karnevalska zbivanja. Ovogodišnji Paški zimski karneval traje do srijede, 14. veljače.

Paški zimski karneval ima dugu tradiciju i zaista je poseban zbog dobre karnevalske atmosfere, ali i zbog tradicijskih zadnjih dana kada se karnevalska zbivanja sele na glavni gradski trg uz veliku maškaranu povorku, primopredaju vlasti, neizbježno paško kolo, tumbulu, Gradsku glazbu Pag, KUD Družinu,  pjevače pučkih napjeva, čitanje oporuke i spaljivanje Marka, krivca za sve nevolje.

Četvrtkom - 21. siječnja te 1. i 8. veljače održavat će se ričavci - još jedan stari paški običaj kada maškare uz pjesmu obilaze domove Pažana koji ih nagrađuju svojim gostoprimstvom.

Ovogodišnji Paški zimski karneval traje do srijede, 14. veljače, a održava se u organizaciji Grada Paga, Turističke zajednice grada Paga i Centra za kulturu i informacije Pag.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.