Hrvatski radio

Radio Zadar

Počinje proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, u Zadru vatromet

04.08.2021.

07:29

Autor: HRT/Radio Zadar

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

Na današnji dan prije 26 godina u pet sati ujutro počela je vojno redarstvena akcija Oluja koja je omogućila završetak Domovinskog rata. U samo 84 sata branitelji su oslobodili 11 tisuća četvornih kilometara okupiranog područja.

Mnogim događajima u Kninu, počinje proslava sutrašnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i obljetnice Oluje.

 

Obilježavanje u gradu Zadru 

u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice VRO „Oluja", u srijedu, 4. kolovoza 2021. godine s početkom u 8,30 sati bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru.

U četvrtak, 5. kolovoza 2021. godine u 11 sati u katedrali Svete Stošije služit će se sveta misa za Domovinu i hrvatske branitelje, a u 10 sati s Branimirove obale u Zadru kreće tradicionalni moto-defile Zadar-Knin „Od Branimira do Zvonimira" koji se realizira u suradnji s motociklističkim klubom „Beštije" iz Zadra.

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, već tradicionalno, Grad Zadar organizira vatromet u ponoć, s 4. na 5. kolovoza 2021. s gata Obale kralja Petra Krešimira IV. Također, u četvrtak 5. kolovoza 2021. u 8 i 30 sati promenadni koncert s budnicom održat će Gradska glazba.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.