Hrvatski radio

Radio Zadar

Počinje raditi mobilni tim za uzimanje uzoraka

06.07.2020.

12:06

Autor: Radio Zadar

Nel Pavletic/PIXSELL, ilustracija

Nel Pavletic/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Danas započinje s radom posebni mobilni tim za uzorkovanje kod sumnji na COVID 19 za vrijeme turističke sezone koji će raditi svakodnevno od 12 do 20 sati. Za organizaciju rada mobilnog COVID tima zadužen je Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije.

Pojedinačno uzimanje uzoraka moći će se obavljati na poligonu Ravnice od 14 do 15 sati, a prema popisu koji će epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo dostaviti Zavodu za hitnu medicinu 24 sata unaprijed.

Pojedinačno uzimanje uzoraka može se i rezervirati na broj telefona mobilnog tima:  099/537 9889 isključivo prema indikacijama i procjeni epidemiološke službe  i/ili ordinacije liječnika obiteljske medicine ili mail adrese: mob.covid.tim@zhmzz.hr.

Organizirano uzimanje uzoraka isključivo se može  provoditi po nalogu epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Zadar na dogovorenoj lokaciji.

Stožer civilne zaštite Zadarske županije također je donio zaključak o  ponovnoj aktivaciju izdvojenih COVID ordinacija u kojima će raditi svi ugovorni liječnici opće/obiteljske medicine na području Zadarske županije, svakodnevno  u vremenu od 7 do 11 sati počevši od 13. srpnja 2020. godine, sukladno rasporedu nadležnog Dom zdravlja Zadarske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.