Hrvatski radio

Radio Zadar

Počinje Susret prijevoznika

07.03.2013.

14:53

Autor: bk

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadru danas počinje dvodnevni Susret prijevoznika Hrvatske obrtničke komore na kojem će se između ostaloga govoriti o visokim troškovima poslovanja, radu na crno, padu potražnje te nedostatku novih strategija i zakonskih unapređenja. Dvodnevni susret prijevoznika počinje danas, a glavni dio održava se sutra.

Na susretu bi trebalo sudjelovati 200-tinjak prijevoznika iz čitave Hrvatske, kao i predstavnici nadležnog Ministarstva koji će ih upoznati s novim zakonom o prijevozu u cestovnom prometu. Koji problemi muče prijevoznike, odnosno o čemu će se sve raspravljati na susretu, potpredsjednik Ceha prijevoznika Hrvatske obrtničke komore Emilijo Bajlo kaže:

"Već smo više puta isticali, na domaćem tržištu i dalje su ključni problemi rad na crno, i drugi oblici nelojalne konkurencije, pretovarivanje vozila, neujednačeni troškovi osiguranja, prijevoz za vlastite potrebe iza čega se skriva djelatnost koja oduzima poslove prijevoznicima"

Kao i sve obrtnike i poduzetnike i prijevoznike muči naplata za obavljene usluge. Svi ovi problemi prijevoznike su doveli u lošu situaciju kaže Bajlo:

"Gledajući razdoblje od prethodnog susreta , broj obrtnika koji imaju registriranu djelatnost cestovnog prijevoza na žalost se smanjio za 300 obrta. Velik broj hrvatskih prijevoznika trenutno posluje s negativnom ili minimalnom profitabilnošću. Na žalost hrvatski prijevoznici pod pritiskom ekonomske krize već petu godinu za redom bilježe pad količine prevezene robe." - rekao je Bajlo.

Prijevoznici se nadaju kako će im ovaj susret pomoći u rješavanju barem dijela problema koji ih tište.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.