Hrvatski radio

Radio Zadar

Počinju radovi od gata do Morskih orgulja

04.02.2022.

15:24

Autor: HRT Radio Zadar/Lučka uprava Zadar

Radovi na obnovi rive

Radovi na obnovi rive

Foto: Lučka uprava Zadar / -

U ponedjeljak počinju radovi na 4. dijelu zahvata na Obali kralja Petra Krešimira IV., koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok”.

Četvrti dio zahvata obuhvaća dio od gata do Morskih orgulja, u dužini od 203 metra. Kako bi se osiguralo nesmetano izvođenje radova, ogradit će se kameni dio obale, a po ishođenju potrebnih suglasnosti, planira se širenje gradilišta i na šljunčani dio zadarske rive (uz zelene otoke).


U skopu radova na obnovi zadarske rive dosad su završene demontaže kamena i dio podmorskih radova na dijelu 1 i dijelu 2, od zgrade Sveučilišta do gata. Do početka ljeta planira se konstrukcijski završiti prvi, drugi i četvrti dio te popločavanje kamenom na prvom i četvrtom dijelu. Kako ne bi ometali turističku sezonu, tijekom ljeta sa zadarske rive povući će se teška mehanizacija te je u planu samo popločavanje drugog dijela. U treći dio radova, koji obuhvaća sanaciju i produženje gata za 15 metara, Lučka uprava Zadar krenut će nakon završetka sezone.


Lučka uprava Zadar ulaže maksimalne napore kako bi opsežni radovi koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” u što manjoj mjeri ometali normalne funkcije i uobičajen život našeg grada, te se ovim putem još jednom zahvaljuje svim građanima, ali i ostalim dionicima na strpljenju koje pokazuju kako bi u konačnici svi zajedno, po završetku radova, mogli uživati u još ljepšoj zadarskoj rivi.


Ukupna vrijednost projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok” je 67.489.388,11 kuna, od čega 56.616.917,39 kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok nacionalni doprinos iznosi 9.991.220,72 kuna.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.