Hrvatski radio

Radio Zadar

Pod istragom skupina koja je u šibenski zatvor krijumčarila drogu i mobitele

28.01.2022.

11:38

Autor: HRT Radio Zadar/Hina

Šibenski zatvor

Šibenski zatvor

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell, arhivska fotografija

Uskok je pokrenuo istrage protiv kuhara šibenskog zatvora (51), koji je na traženje zatvorenika N. P. (31) u zatvor unosio mobitele i drogu nabavljene preko njegove supruge i trojice ostalih osumnjičenika.Ne otkrivajući identitete okrivljenika Uskok je izvijestio da kuhara sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, N. P. za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti, a njegovu 26-godišnju suprugu  i preostalu trojicu za pomaganje u tom nedjelu i omogućavanje trošenja droge.


Tužiteljstvo sumnja da je zatvorski kuhar od svibnja do 22. kolovoza 2021., dogovorio sa zatvorenikom da mu za novčanu nagradu dostavlja u zatvor hašiš, kokain i mobitele koje su od nepoznatih osoba nabavljali njegova 26-godišnja supruga te 32-godišnjak, 36-godišnjak i 35-godišnjak.


Nakon što bi kuhar unio u zatvor mobitele i drogu, N. P. je, zajedno s drugim zatvorenicima koristio te mobitele, a dio droge je sam konzumirao, dok je dio droge dao drugim zatvorenicima, preciziralo je tužiteljstvo.


Uskok je izvijestio da je kuhar unosom mobitela i droge u šibenski zatvor zaradio najmanje 10.200 kuna, dok mediji pišu da je zatvorenik drogu i mobitele, unesene u najmanje devet navrata, preprodavao ostalim zatvorenicima.


Tužiteljstvo je dodalo da je u kući 36-godišnjaka u Omišu pronađena automatska puška s pripadajućim streljivom i dva spremnika za streljivo, zbog čega je prijavljen i za nedozvoljeno posjedovanje oružja.


Uskok je Županijskom sudu u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika koji se od ranije nalaze u istražnom zatvoru rješenjem suca istrage šibenskog Županijskog suda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.