Hrvatski radio

Radio Zadar

Podignuta optužnica za strašnu nesreću kod Maslenice

01.10.2020.

07:13

Autor: hrt zadar

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv 66 - vozača koji je skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradale dvije djevojčice, dok je s teškim ozljedama završio njihov otac i još jedna djevojčica koja je bila s njima u vozilu te kobne večeri 17. kolovoza.

Priopćenje sa službenih stranica
 
Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1954.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona. (30. 9. 2020.)
 
Navedenom optužnicom okrivljenika se tereti da je 17. kolovoza 2020. oko 18,30 sati kod mjesta Zaton Obrovački, a na križanju državne ceste D-547 s državnom cestom D-54, upravljao osobnim automobilom državnom cestom D-547 iz smjera Obrovca u smjeru Sv. Roka, kao sporednom cestom, te da je dolaskom kod navedenog križanja, brzinom od oko 44 km/sat ušao u križanje bez zaustavljanja i na taj način oduzeo prednost prolaska 49-godišnjem hrvatskom državljaninu koji se kretao osobnim automobilom marke Audi državnom cestom D-54 iz smjera Jasenica prema mjestu Zaton Obrovački.
 
Došlo je do udara okrivljenikova vozila u lijevu bočnu stranu automobila marke Audi te zanošenja tog automobila i prevrtanja na krov pri čemu su u prometnoj nesreći smrtno stradale dvije djevojčice koje su kao putnice bile u osobnom automobilu marke Audi.
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.