Hrvatski radio

Radio Zadar

Podignuta optužnica za ubojstvo djevojke u Modriču

24.02.2016.

16:46

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 23-ogodišnjaka koja ga tereti za počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva djevojke s kojom je tada živio, u Modriču u studenom prošle godine.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru objavilo je kako je pred Županijskim sudom u Zadru podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1993.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 1. Kaznenog zakona. (23. 2. 2016.)

Okrivljenika se tereti da je u noći 26./27. studenog 2015. u obiteljskoj kući u kojoj je živio sa 21-godišnjom J. B. u Modriču; nakon prepirke s njom; na okrutan joj način zadao veći broj ozljeda od kojih je smrtonosna ozljeda bila ubodna rana lijeve strane vrata, navodi se u objavi. 

Okrivljenik se od 27. studenog 2015. nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora temeljem zakonske osnove iz čl. 123. st. 1. toč. 3. i 4. ZKP-a odnosno zbog opasnosti od ponavljanja djela i radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora te kod kojeg su posebno teške okolnosti počinjenja kaznenog djela.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.