Hrvatski radio

Radio Zadar

16:46 / 24.02.2016.

Autor: HRT centar Zadar

Podignuta optužnica za ubojstvo djevojke u Modriču

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 23-ogodišnjaka koja ga tereti za počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva djevojke s kojom je tada živio, u Modriču u studenom prošle godine.

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru objavilo je kako je pred Županijskim sudom u Zadru podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1993.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 1. Kaznenog zakona. (23. 2. 2016.)

Okrivljenika se tereti da je u noći 26./27. studenog 2015. u obiteljskoj kući u kojoj je živio sa 21-godišnjom J. B. u Modriču; nakon prepirke s njom; na okrutan joj način zadao veći broj ozljeda od kojih je smrtonosna ozljeda bila ubodna rana lijeve strane vrata, navodi se u objavi. 

Okrivljenik se od 27. studenog 2015. nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora temeljem zakonske osnove iz čl. 123. st. 1. toč. 3. i 4. ZKP-a odnosno zbog opasnosti od ponavljanja djela i radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora te kod kojeg su posebno teške okolnosti počinjenja kaznenog djela.