Hrvatski radio

Radio Zadar

Podmetnut požar pod kamion nagrađenih Grbom Grada Zadra

08.12.2017.

14:55

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Noćas oko 3 sata, na parkiralištu iznad dvorane na Višnjiku buknuo je požar na kamionu u vlasništvu prijevozničkog obrta Deur. Kamion je u potpunosti izgorio, a oštećen je i njihov Peugeot. Policija provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je požar podmetnut.

 

Riječ je o kamionu vučne službe Deur, koji je planuo u trenutku dok se oko tri sata ujutro Marin Deur vraćao s intervencije na prometnoj nesreći. To nam je ispričao njegov brat Josip, koji kaže kako je u požar zahvatio još jedno njihovo vozilo, koje je srećom spašeno od totalne štete. Policija sumnja kako je kamion namjerno zapaljen. U to je siguran i Josip. Evidentno je da je podmetnut požar, jer su nađeni tragovi podmetanja, krpe, paljevine i svega ostaloga. Ne da se sumnja, to je sigurno podmetnuto, kaže Josip. 

Iako pretpostavlja tko stoji iza paljevine, o tome za sada ne želi govoriti javno. Svim medijima je poznata naša borba, točnije moja borba sa zadnjim javnim natječajima vezanima uz naš posao. U ovom trenutku ne bih smio izlaziti s imenima, ali mislim da je svima jasno o kome se radi i kome sam ja stao na žulj. Tako da ova paljevina nije bila upućena mome bratu, nego meni osobno, jer se trenutno borim sa svim državnim aparatima i institucijama. Nitko nema sluha za nas, kaže ogorčeni Josip Deur. 

Prije mjesec dana policiju je upozorio na anonimno pismo, ali, iako su tada, kako kaže ispitane dvije osobe, na tome se stalo. Sumnja da će i daljnja istraga otkriti moguće potpaljivače kamiona.

Oko 15 sati zadarska policija je poslala priopćenje o požaru na kamionu. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Provedenim očevidom na kamionu na parkiralištu u Splitskoj ulici u Zadru, utvrđeno je da je nepoznati počinitelj namjerno izazvao požar na kamionu koji je izgorio u potpunosti, a u požaru je oštećen i drugi kamion istog vlasnika. Materijalna šteta prema izjavi oštećenika  je preko 300 tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja Državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbogdovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Josip i Marin, odlukom zadarskoga gradonačelnika, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Zadra, nagrađeni su Grbom  Grada zbog intervencija tijekom razornih poplava. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.