Hrvatski radio

Radio Zadar

14:50 / 27.03.2019.

Autor: Filip Buzov

Podstanarstvo u Zadru nikad skuplje, no trend bi se mogao okrenuti

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Ne divljaju samo cijene stambenog kvadrata u Zadru, već i najma - potvrđuju to izvješća većih oglašivača. U prosjeku za dvosobni stan na duži period traži se najmanje 3 tisuće kuna za mjesečni najam .

Biti podstanar u Zadru postaje sve skuplje, ali i sve teže ako se pita studente od kojih se traži da napuste stan zbog početka turističke sezone koja se produžuje.

Zadar sve više postaje grad skupog življenja i jeftinog turizma - poručuje sociolog Sven Marcelić uz kojeg slušamo i Klaudia Grdovića predsjednika strukovne skupine za obiteljski smještaj pri HGK Zadar. Oni pak prognoziraju nove trendove s obzirom na najavu gradnje novog studenskog doma i sve većeg broja apartmana na tržištu.

S obzirom da je to više od polovice prosječne plaće lako je zaključiti kako podstanarstvo za obitelji, a pogotovo samce postaje sve teža misija. O novim trendovima razgovarali smo i s agentom za nekretnine Zoranom Marasovićem. I on potvrđuje kako se pojedini iznajmljivači koji su krenuli u turizam, ponovo okreću najmu na dug period.

Više u tonskim izjavama.

 

studentica i agent za nekretnine Zoran Marasović

sociolog Sven Marcelić i Klaudio Grdović, predsjednik strukovne skupine za obiteljski smještaj pri HGK Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.