Hrvatski radio

Radio Zadar

Poduzetne žene s Pašmana i Krka: "Pozitivnim pričama pokazat ćemo što sve žena može"

09.03.2023.

12:31

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Dobropoljana, otok Pašman

Dobropoljana, otok Pašman

Foto: otokpasman.hr / Radio Zadar

Imamo niz žena koje nisu poduzetnice ali su kvalitetnim projektima jako zastupljene u javnom životu. Njihovim umrežavanjem želimo stvoriti novu energiju u našoj lokalnoj zajednici - kazala je za program Radio Zadra Andreja Baraba, predsjednica udruge Modus Vivendi s Pašmana. Članice te udruge povezale su se sa članicama udruge Žene za otok s Krka, u projektu  OtokBiz koji je odobrilo Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova .


U planu je uz ostalo održavanje edukacija, predavanja, webinara, rad na podizanju financijske pismenosti, posjet konferenciji Island Bussines Woman na Krku, navodi Baraba: 


Kad kažem razmjena korisnih informacija, pri tom mislim na mlade žene koje se žele samozaposliti pa im trebaju informacije tipa gdje povući poticaje, u tom moru informacija treba znati gdje i kome ćeš se javiti, to puno znači

A. Baraba

Žene i ne moraju biti poduzetnice, svaka je osoba vrijedna, imamo članice od grafičkih dizajnerica, fitness trenerica, yoga instruktorica, liječnica do stomatologinja . Mi smo malo drugačije jer se ne bavimo toliko problemima nego pokušavamo pozitivnim pričama pokušati pokazati što se sve može - govori za Radio Zadar o udruzi Žene za otok s Krka Jovana Čutul. O tome što očekuju od projekta OtokBiz: 


Kod žena je najviše možda problem nevidljivost, pogotovo žene ruralnih područja često i vode firmu i sve ali vlasnik je najčešće muška osoba, one su u sjeni, tako da ih treba pokazati u prvom planu, za što su sve sposobne, da nose cijele firme, a i obitelji. Od projekta očekujemo umrežavanje žena jer one vole biti u sjeni, treba ih staviti u prvi plan

J. Čutul

Trajanje projekta je od 2.1. do 1.12.2023. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU odobrila je Udruzi Modus Vivendi projekt „OtokBIZ“ za poticanje razvoja civilnog društva na otocima u iznosu od 2.222, 44€. Partner na projektu je udruga “Žene za otok” sa Krka.

Tonski prilog o projektu OtokBiz

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.