Hrvatski radio

Radio Zadar

Poduzetnici na energetskom testu EU-a

06.05.2015.

14:46

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Poduzetnici su danas mogli doznati sve o projektima energetske učinkovitosti kao i mogućnostima njihova financiranja. Važan podsjetnik je kako se tu ne radi o dobroj volji već o obvezi proizašloj ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju.

Kategoriju velikih poduzetnika tako ove godine očekuje i prvi inspekcijski pregled koji je jedinstven za sve u Europskoj uniji i mora biti završen do 5. prosinca.

Sa radionice održane u županijskoj Gospodarskoj komori važan podsjetnik na programe koje sufinancira Fond za zaštitu okoliša. Ove godine za poduzetnike je osigurano 70 milijuna kuna. Više o projektima Mario Mihetec:

Znači može se dobiti energetska obnova komercijalnih zgrada, moglo se dobiti za kupovinu hibridnih i električnih vozila.

Uz zakondovani okvir koju uređuje energetsku učnikovitost, na radionici su se mogli čuti i primjeri dobre prakse. Svim poduzetnicima ionako je cilj smanjenje troškova proizvodnje, a jedan od načina svakako je ušteda na energiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.