Hrvatski radio

Radio Zadar

"Poduzetnička zona Crno i novi Poduzetnički inkubator na Bilom brigu su jamac novog razvoja grada"

29.04.2022.

12:51

Autor: Željko Kapelari

Bradno Dukić i suradnici u obilasku gospodarske zone Crno

Bradno Dukić i suradnici u obilasku gospodarske zone Crno

Foto: Ž. Kapelari / Radio Zadar

Predstavnici Grada Zadra posjetili su gradilište nove gradske gospodarske zone, Crno. Taj prostor trebao bi biti pokretač novog gospodarskog uzleta Zadra, kazali su prilikom obilaska. Posjetili su i novi Poduzetnički inkubator na Bilom brigu.

- Ovo smatram jedim od svojih najvažnijih projekata u svom mandatu s kojima ćemo ne samo povećati i broj zaposlenih nego i potaknuti razvoj srednjeg i malog poduzetništva čime će grad u budućnosti imati prihode, imati daljnju snagu za razvoj – istaknuo je gradonačelnik Zadra, Branko Dukić.


Uznapredovali su i radovi na novom Poduzetničkom inkubatoru na Bilom brigu.


- Predviđeno je stotinjak novih radnih mjesta, namijenjenih mikro i malim poduzetnicima – dodao je Alan Kociper iz tvrtke Inovativni Zadar.


- Neće se na ovom sastati, predviđen je u cijeloj novoj perspektivi europskih fondova nikad veći iznos upravo za rast i razvoj poduzetništva i to preko 13 milijardi kuna samo iz višegodišnjeg financijskog okvira, zaključio je Šime Erlić iz Ministarstva EU fondova. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.