Hrvatski radio

Radio Zadar

Podvalili Austrijancu

12.11.2013.

10:04

Autor: RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prilikom kupoprodaje plovila dvojac iz Zadra 74-godišnjeg državljanina Austrije doveo u zabludu u pogledu karakteristika brodice. Policija razotkrila i zadarsko-zagrebački trio koji je nelegalno preprodavao nekretnine.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakinjom i 41-godišnjakom iz Zadra koje se sumnjiči da su prilikom kupoprodaje plovila 74-godišnjem državljaninu Austrije kupca doveli u zabludu u pogledu karakteristika brodice i time ga oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna. Također ih se sumnjiči da su naknadno krivotvorili aneks kupoprodajnog ugovora i taj aneks predali nadležnoj službi radi upisa u očevidnik brodica. Protiv njih državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava zbog prijevare i krivotvorenja isprava.

Službenici Policijske uprave zadarske razotkrili su još jedan slučaj organiziranog kriminala: dovršili su istraživanje nad 40-godišnjakom iz Zadra i 30 i 33-godišnjacima iz Zagreba koje se sumnjiči da su krivotvorili punomoći i kupoprodajni ugovor za nekretninu u Tušiloviću vrijednu više stotina tisuća kuna, u vlasništvu 74 i 77-godišnjaka s namjerom njene daljnje preprodaje. Protiv njih državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava zbog prijevare i krivotvorenja isprava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.