Hrvatski radio

Radio Zadar

Pogledajte predstavu zadarskoga HNK "Ostavljam te"

09.02.2017.

07:49

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pogledajte večeras novu uspješnicu zadarskoga kazališta, predstavu "Ostavljam te" rađenu prema motivima Edwarda Albeeja „Marriage play"u režiji Matjaža Latina. U glavnim ulogama su Jasna Ančić i Alen Liverić.

U ulozi voditeljice pojavljuje se Žana Bumber, a u ulozi bračnog savjetnika Mimi Zadarski. Nastupaju i glazbenici: Ivan Ivić na klavijaturama te Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima. Početak je u 20 sati.

Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su braku 30 godina. Sve počinje rečenicom iz naslova predstave te se riječi ostavljam te provlače kroz  opsesivnu igru bračnog para u kojoj ne znamo što se uistinu događa, a što je njihova igra. Oni razgovaraju, spominju se nekih stvari i mogli bismo reći da je to inventura njihovoga odnosa. U jednom trenutku se predstava pretvara u reality show. U njemu nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik i  glazbenici.  Na neki način promatramo intimnu priču glavnih junaka te se zapravo nameće pitanje što se događa unutar četiri zida, koje se psihološke igre odigravaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.