Hrvatski radio

Radio Zadar

Pojačan promet na glavnim prometnicama

28.06.2015.

13:14

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Lukovog Šugarja vozi se jednim trakom naizmjence, izvijestio je HAK oko podne.

Promet je pojačan na glavnim cestovnim pravcima. Kolona vozila koja se kreće prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija duga je oko 3 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

Promet je pojačan i na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva, A6 Rijeka-Zagreb, u oba smjera, na Jadranskoj i Ličkoj magistrali, većini graničnih prijelaza sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom, te trajektnim lukama i pristaništima.

Tijekom dana, zbog gustog prometa, moguća je vožnja u koloni i povremeni zastoji na dionicama na kojima su u tijeku radovi, te pred naplatnim postajama Zagreb-istok (A3) i Sveta Helena (A4) u smjeru Zagreba, Lučko (A1) izlaz s autoceste u smjeru Zagreba, te Zaprešić i Trakošćan (A2), u smjeru Maclja. Također i na izlasku otoka Krku u smjeru kopna, te u blizini većih turističkih središta na obali, osobito dionice Jadranske magistrale (D8) između Kraljevice i Novog Vinodolskog, i Trogira i Omiša.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zabranjen je promet od 12 do 23 sata, na važnijim državnim cestama u Istri i duž Jadranske obale. Zabrana nema na autocestama, državnoj cesti DC1 te Istarskom ipsilonu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.