Hrvatski radio

Radio Zadar

Pojačanim radom za kraće liste čekanja

05.06.2020.

07:54

Autor: Suzana Dražić

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Prema naputku Ministarstva zdravstva, zadarska Opća bolnica i dalje radi uz ograničenja, iako od 8. svibnja nema novooboljelih od koronavirusa. Zabranjene su posjete bolesnicima, vađenje krvi organizira se kod obiteljskog liječnika, a liste čekanja krate se i uvođenjem popodnevnog rada ambulanti.

Duge liste čekanja zahvaljujući epidemiji sada su još i duže, primjerice u travnju je bolnica napravila samo 8 posto naručenih pregleda: Kako bi skratili liste čekanja otvaramo ambulante u Poliklinici i popodne. Traumatološka, urološka ambulanta, onkologija, radiologija, pulmologija nastojat ćemo povečati taj dio tako da u par mjeseci riješimo sve ove zaostatke, ističe ravnatelj bolnice dr Željko Čulina

Isto tako moguće je, ukoliko nije potreban osobni dolazak, sve nalaze s uputnicom A5 proslijediti liječniku koji na temelju toga daje svoje mišljenje. Što se tiče laboratorijske dijagnostike u bolnicu mogu: Od samog početka epodemije vadili smo krv samo za djecu, trudnice i onkološke bolesnike, sada smo to proširili i za pacijente koji idu na operativne zahvate. Za sve druge kategorije vađenje krvi obavlja se kod obiteljskog liječnika, podsjeća ravnatelj zadarske bolnice.
A na snazi je i dalje zabrana posjete bolesnicima. U krug bolnice može jedan roditelj u pratnji bolesnog djeteta, a dozvoljeno je i da suprug, ukoliko želi, sudjeluje na porodu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.