Hrvatski radio

Radio Zadar

Pokažimo gostima da smo Nasmiješeni grad

18.04.2016.

12:12

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U dvorištu Prirodoslovno-grafičke škole sutra u 19 sati snima se milenijska fotografije Smile - dio je to Eko dana 2016.Tema manifestacije je Nasmiješeni grad, a uz razne manifestacije učenici i njihovi profesori obilježit će i Dan planeta Zemlje.

Počinje tradicionalna ekološko - edukativna manifestacija Prirodoslovno-grafičke škole Zadar Eko dani 2016.
Tema manifestacije je Nasmiješeni grad, a u sedam dana građane očekuju brojna događanja. Manifestacija počinjemo s izložbom fotografija u Narodnom muzeju (11.00 h) , a Eko dani će se zaključiti velikom proljetnom biciklijadom u utorak, 26.4.2016. 

Ravnatelj Tomislav Grbin ističe: Sad smo top europska destinacija 2016. pa bismo htjeli da te turiste koji prođu kroz grad dočekamo sa smiješkom, da se oni opet vrate, važno je kako ih dočekamo, da se u što boljem svjetlu predstavimo svim gostima grada. 

Učenik trećega razreda Filip Grdović pohvalio se činjenicom da se u njihovoj školi eko projekti ostvaruju i u praksi:
          Ove godine ćemo raditi vrećice od starih majica i pletene košare od starog papira...
Da ekologija i sport idu ruku pod ruku - svjedoči tradicionalna gradska biciklijada. Ove godine priprema se i za najmlađe, kaže profesor Edo Končurat:
           Pozvali smo dječje vrtiće, oni će krenuti od Narodnog trga kroz Kalelargu do Donata i natrag...
Bit će tu još niz drugih aktivnosti - od kulturnih do sportskih - a kao i svih dosadašnjih godina partenr školi je i zadarska Čistoća.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.