Hrvatski radio

Radio Zadar

Bude li dima u Zatonu, bez brige: u pitanju je vježba gašenja požara

10.05.2022.

07:14

Autor: Radio Zadar

.

.

Foto: Slavko Midzor / Pixsell

Zadarska županija u sklopu provedbe projekta FIRESPILL - Fostering improved reaction of crossborder emergency services and prevention increasing safety level organizira izvođenje pokazno terenske vježbe gašenja požara „Evakuacija turista i gašenje požara u Zaton Holiday Resortu“ s početkom u 10 sati.

 Predviđeno trajanje vježbe je do 11 sati, a zbog moguće pojave dima na širem području oko lokacije vježbe, molim se stanovništvo za razumijevanje i smirenost jer se radi o kontroliranoj vježbi.


Cilj ove vježbe je uvježbavanje, provjeravanje i podizanje opće razine spremnosti operativnih snaga u slučaju prirodne nepogode kao što je požar.


Nositelj organizacije pokazno-terenske vježbe je Zadarska županija, a u izvođenju vježbe sudjeluju žurne službe.


Po završetku vatrogasne vježbe, s početkom u 11 sati u Zaton Holiday Resortu održat će se i Info dan projekta Firespill te Izložba opreme županijskih snaga i žurnih službi. Stoga, pozivamo sve zainteresirane da dođu i upoznaju se s projektom i radom žurnih službi.


Projekt FIRESPILL sufinancira se iz Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014.-2020., a Zadarska županija ima ulogu partnera. Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pruža tehničku pomoć Zadarskoj županiji u provedbi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge provedbe ne stvaraju financijski teret za Zadarsku županiju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.