Hrvatski radio

Radio Zadar

Pokraj Lovinca niče Teslino gnijezdo

04.03.2019.

17:30

Autor: Božidar Kolega

Pokraj Lovinca niče Teslino gnijezdo

Pokraj Lovinca niče Teslino gnijezdo

Foto: - / -

U prekrasnoj ličkoj šumi pokraj Lovinca gradi se 16 milijuna eura vrijedno luksuzno ekološko turističko naselje - Teslino gnijezdo .

Projekt poznatog hrvatskog poduzetnika i hotelijera Gorana Štroka, spoj nedirnute prirode, vrhunske tehnologije i gastronomije, najesen će otvoriti svoja vrata gostima željnima mira i luksuza, za što će morati izdvojiti od 400 do nekoliko tisuća eura po danu. Gradilište je danas posjetio i ministar turizma Gari Cappelli. 

Turističko naselje koje se prostire na 13 hektara u blizini Plitvičkih jezera, Paklenice, kanjona Zrmanje, Cerovačkh špilja, ali i Memorijalnog centra Nikole Tesle u Smiljanu, idealna je lokacija za sve koji bježe iz gradske vreve:

To danas gosti u svijetu traže, ona je potpuno ekološki motivirana, nosi ime našeg Leonarda Da Vincija – Tesle.

Kaže Goran Štrok koji hvali podršku lokalnih i državnih vlasti. Kvalitetu ovog projekta vrlo smo brzo prepoznali istaknuo je ministar Gari Cappelli:

Kao jedan sjajan odgovor onome da li mi želimo ili ne želimo kontinentalni turizam i koliko nam znači. Upravo da bi se zaposlilo lokalno stanovništvo, da bi se koristila proizvodnja svega ovoga što ima u ovom kraju.

Posao će naći 70 domaćih ljudi za koje će se smještaj osigurati u Lovincu. Problema s radnom snagom, kaže Štrok nemaju, jer radnici prepoznaju uvjete koje nude svojim radnicima. A kvalitetu su prepoznala i strana tržišta.

Da smo mi danas otvoreni bili bi sto posto puni. Znači, bili smo po čitavoj Europi, komuniciramo s ostatkom svijeta, s Japanom, s Korejom koji su oduševljeni.

Turističko naselje bit će otvoreno cijele godine. Bit će izgrađene 72-je luksuzne vile, wellness centar, bazeni, restorani, pješačke i trim staze te brojni drugi sadržaji. Posebna pozornost posvećena je ekologiji pa će čitav vozni park imati samo električna vozila, a planiraju izgraditi i solarnu elektranu:

Tu bi zbilja bili pravi Tesle. Osim što ćemo u njegovim autima čekati i goste i voziti ih, znači neće biti ni jedan auto, ni buggy, ni bicikl , niti auti, sve na elektro.  

Inače ove će se godine u turizam uložiti milijardi i 50 milijuna eura , kazao je ministar Cappelli , a većina ulaganja odnosi se na podizanje kvalitete turističkog smještaja s 3 na 4 i pet zvjezdica.

prilog Božidara Kolege

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.