Hrvatski radio

Radio Zadar

Pokrenuta istraga! Je li za smrt dječaka kriv zadarski pedijatar?

18.09.2015.

11:46

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski DORH, 7 mjeseci nakon smrti sedmogodišnjeg dječaka iz sv. Filipa i Jakova, Roka Begonje, odlučilo je pokrenuti istragu i utvrditi je li tragičan događaj posljedica nesavjesnog liječenja dežurnog pedijatra dr. Darka Radmana u zadarskom Domu zdravlja.

Postoji osnovana sumnja da je 65-godišnjak kao dežurni pedijatar oko 10,00 sati 15. veljače 2015. u zadarskom Domu zdravlja, nakon što je dijete (2008.) zbog pogoršanja zdravstvenoga stanja dovezeno u pedijatrijsku ambulantu Hitne pomoći; propustio obaviti hitni medicinski premještaj djeteta u Opću bolnicu Zadar na hospitalizaciju i daljnje pretrage kao i propisati mu adekvatnu terapiju za liječenje šarlaha.

Izvadak je iz priopćenja kojeg je na svojim stranicama objavio DORH.

Uslijed navedenog, 16. veljače 2015. je došlo do teškog pogoršanja djetetovog zdravstvenog stanja te je dijete; unatoč njegovom hitnom smještaju u Jedinicu intenzivne njege Opće bolnice Zadar u 07,25 sati 16. veljače 2015. te svim poduzetim hitnim liječničkim radnjama i mjerama; preminulo istog dana u 14,00 sati.

Objavu DORH-a pročitajte u cjelosti ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.