Hrvatski radio

Radio Zadar

Pokrenuta procedura doniranja organa preminule djevojčice

05.04.2021.

09:32

Autor: RZD

foto: Emica Elvedji/Pixsell

foto: Emica Elvedji/Pixsell

Foto: - / -

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je sinoć da je pokrenuta procedura doniranja organa djevojčice iz Nove Gradiške, a svima koji su je voljeli izrazio je sućut zbog njezine smrti.

Određena je utjeha da će djevojčica pronaći svoj mir u vječnosti te da će transplantacijom organa darovati život drugima, priopćio je Beroš.

Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, jutros je dao izjavu ispred bolnice komentirajući tragičnu smrt dvoipolgodišnje djevojčice : Nažalost, vrlo tužan epilog slučaja koji je duboko potresao čitavu Hrvatsku, simbolično na jučerašnji dan. Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti gdje će biti sigurnija i sretnija nego ovdje, poručio je Roić i potvrdio da je pokrenuta procedura doniranja organa djevojčice. 

Inicijativa "Spasi me" najavila je kako će sutra na sastanku s ministrom Josipom Aladrovićem tražiti da se zabrani da djeca žive s nasilnicima. Traže otkaz timu novogradiškog Centra za socijalnu skrb.

Ispred zagrebačke Klinike za dječje bolesti građani su sinoć palili svijeće, ostavljali cvijeće i igračke za preminulu dvoipogodišnju djevojčicu koja se od srijede borila za život.

Podsjetimo, djevojčica je dovezena iz bolnice u Novoj Gradiški s teškim nagnječenjem mozga. Policija je utvrdila da ju je majka zlostavljala te joj je nanijela teške ozljede. Roditelji su u istražnom zatvoru.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.