Hrvatski radio

Radio Zadar

Pokretanje stečaja podijelilo radnike Adrije

24.02.2015.

10:16

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nekad slavna tvornica za preradu ribe zadarska Adrija otišla je u stečaj - epilog je to današnjeg ročišta na zadarskom Trgovačkom sudu nakon kojeg su pale teške riječi i optužbe.

Naime, iako ranije složne u odluci da zatraže stečaj Adrije, zbog pojave mogućeg strateškog partnera uz kojeg stiže i pismo namjere, veći dio radnica promijenio je mišljenje. Tako je od 119 radnica, svega njih 12 ostalo pri prvotnom zahtjevu kojeg je danas u njihovo ime ponovio sindikalni povjerenik PPDIV-a Ivica Blažević. 

  Nakon svega, uz teške riječi pale su i optužbe i to najviše na adresu sindikalnog povjerenika PPDIV-a Ivicu Blaževića koji je u ime 12 radnica danas ostao pri zahtjevu za stečajem. S druge strane ostalo je njih 107. 

   Ovo je žalosno, da svi zbog sindikata idemo kući, i da smo gladni kruha. Ako smo jučer potpisali da imamo strateškog partnera, i potpisali smo nas 107, znači njegovih 112 više vrijedi nego naših 107. Šezdeset pet godina, šezdeset pet godina imali smo kruha. a što sada?,neke su od reakcija radnica.

 -Do prije 15 dana, meni su ti radnici dali 119 punomoći, sindikat PPDIV-a nije htio stečaj, na njihov zahtjev su mene opunomoćili i jučer je tih 107 to preokrenulo, I sada ovdje javno govorom da ću otkazat punomoć i njima 12 jer ne želim sudjelovati u ovakvim igricama, odgovorio je sindikalni povjerenik PPDIV-a Ivica Blažević.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.