Hrvatski radio

Radio Zadar

Policija mladog provalnika (18 god.) okrivila ga za čak 32 kaznena djela

26.04.2019.

14:45

Autor: tp

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Jedva punoljetni lopov bi se ušuljao u kuću ili razvalio bravu ako je kuća bila prazna. Krao je novac, zlatninu, jednom je ukrao i pištolj, a ukupna "vrijednost" njegovih pljačkaških pohoda procjenjuje se na 240 tisuća kuna. Provaljivao je i krao diljem županije od Ražanca preko Zadra do Nina.

Dovršeno kriminalističko istraživanje kojim je otkriven počinitelj ukupno 32 kaznena djela imovinskog karaktera

Policijski službenici Prve i Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je tijekom prošle i ove godine u Zadri i na širem zadarskom području počinio ukupno 32 kaznena djela imovinskog karaktera: 17 kaznenih djela teških krađa i 15 kaznenih djela krađa.

Kaznena djela je činio najčešće ušuljavanjem u kuće, provaljivanjem brava, kao i ulaskom u kuće dok su vlasnici bili u kućama ili na spavanju, a uglavnom je otuđivao novac i zlatni nakit, vrijednosti preko 240 tisuća kuna, dok je u jednom slučaju otuđio i pištolj.

Tako ga se sumnjiči da je u svibnju prošle godine u Ražancu, provalio u kuću 63-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio strani i domaći novac.

Nadalje, da je krajem lipnja prošle godine u Posedarju, iz kuće 78-godišnje vlasnice otuđio novac, dok je u Murvici Donjoj provalio u kuću 36-godišnjaka, odakle je otuđio novac i srebrni lančić, te da je u mjestu Suhovare provalio u kuću 75-godišnje vlasnice te otuđio novac.

Također ga se sumnjiči da je krajem mjeseca lipnja u Ninu, provalio u apartman kojeg koriste slovački državljani, odakle je otuđio domaći strani novac, te u Petrčanima provalio u stan u vlasništvu 70-godišnjakinje, odakle nije ništa otuđio.

Nadalje da je u Zadru u ulici Cerodole provalio u kuću 98-godišnjeg vlasnika, gdje je ispreturao stvari, dok je sredinom lipnja u ulici Romansa u Zadru počinio krađu novca iz apartmana kojeg su koristili državljani Bosne i Hercegovine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.